Saturday, October 27, 2012

Hantar Comot pegi klinik ~


record kesihatan comot.. ingat manusie je ade? binatang pon ade tau. HAHA.

comot tak sakit..cume nak cucuk vaksin dengan kutu je..di Muezza Veterinary Clinic, Nilai . Dulu hantar Momo & Domo kat sini jugak . * tak nak cite pasal domo, dah lame die hilang.. mesti ade orang curi... :'(  tapi momo , sihat sampai sekarang , gemuk dah tak nak bagi die keluar lagi , nanti asyik hilang je..hyperactive betul . *


segala ubat - ubatan ...


kite kene tau jugak ape penyakit kucing , tengok die sihat je , cantik, tapi ade kutu.. haaa takmo-takmo....
tu kite kene pegi hantar die check up .. macam kite jugak pegi klinik.. HUHU .


syampu & spray.. kucing pon ade mendalah ni semue ..


makanan kucing yang bagus... 
biasenye bagi Comot makan Royal Canin.. sebab sesuai untuk bulu die tu.. kadang - kadang bagi I am's .. kedue- due ni bagus.. kalau beli biar sekali paket besar,. takpe mahal , tapi tahan . Macam Comot ni die tak berape suke dengan makanan kering yang macam biskut tu kan .. die suke yang makanan dalam tin tu .. memilih haihh.. tapi bagi selang seli .. susu jarang bagi .. bagi air suam je...


banyak jugak brand makanan kucing ni ekk.. nak tau mane bagus, kene la tanye doktor haiwan . 
kalau pasir die pon kene beli jugak (pasir untuk die berak)., pasir tu tak same macam yang biase kite pijak tu. HUHU . ade jual kat kedai haiwan .


Cats Of The World :)


sebelum kene cucuk , ape tah doktor tu bg comot makan.. lupe lak name nye..


ni haaa... apo tah ?


tengok die ni bukan reti duk diam.... bile dah kene cucuk baru diam.. kesian die kene cucuk...


pastu , doktor kasi grooming sikit , shave bulu bontot die sebab dah panjang sangat sampai berak pon melekat kat bulu tu . ingat orang je ke shave kat situ ?  oopssss ! HAHAHA.


tau pon nak diam lepas kene cucuk .. doktor kate die akan demam & tak boleh mandi seminggu..aduhhh busuk lah comot aku ni....
cucuk vaksin , parasit , shave tak sampai la seratus hagenye.. asalkan die sihat kan....


(picture dari Instagram ) *sebab tu ade border. kikiki :)

muke die selepas kene cucuk ... diam je.. 
alahhh tapi sekejap je die diam pastu aktif balik.. demam pon sekejap je...  pastu belari- lari balik... pandai berlakon . Seekor kucing betina yang nakal , degil & gangster . (ikut mok cik kot..haha) HAHA.
Dengan semue kucing die nak terkam . ok next month hantar check up lagi hokey. Jangan larik !








* ehh mok cik tak habis lagi entry pasal tunang , dah entry lain? haha.. bialah..nanti-nanti leh post.. (alasan : CD kat pok cik ..ngehhh)




Published with Blogger-droid v2.0.4






4 comments:

  1. Sis if u dont boleh x i tau harge Vaksin n kutu kt klinik muezza tu..?

    ReplyDelete
  2. dalam 30 je kalau tak silap ..

    ReplyDelete
  3. I see ok tq for the info ye.. :-)

    ReplyDelete